Espigolant (II) : Una aproximació al lèxic de Menorca no recollit al Diccionari Alcover-Moll


Francesc Riudavets i Patrícia Romero

Llengua - 01/01/2022


Una segona tongada d'espigoladures lèxiques surt a la llum gràcies a l'obra recol·lectora de Francesc Riudavets, aquesta vegada amb la participació per igual de Patrícia Romero.

No era açò el que desitjàvem? Que sortissin més espigoladors arreu de l'illa? Idò, ja en tenim. Arran de la publicació del primer volum d'Espigolant i l'important ressò que va obtenir, Riudavets i Romero es van posar en contacte i, vet-ho aquí: un nou lliurament d'espigoladures lèxiques.

No ens ha de passar per alt que la bona rebuda que ha tingut el treball de replega (esgotar una edició i fer-ne una altra és tota una fita) denota, al meu entendre, un factor idiosincràtic: un retrobament de la gent menorquina amb el seu parlar, el gust per la paraula local, pel mot que hom havia sentit temps enrere i que potser havia caigut en desús.

Tant de bo que aquest gust no comenci i acabi amb la curiositat merament folklòrica i ens estimuli a fer un ús expansiu, ric i acolorit del català de Menorca, és a dir, del català com a idioma propi del poble menorquí. 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es